سی پنل یکی از محبوب ترین کنترل پنل های لینوکسی مدیریت هاست و سرور می باشد. به دلیل رابط کاربری قوی و امنیت بالا، روی بیشتر هاست های موجود، از کنترل پنل cPanel استفاده می شود. از آن جهت که سیستم مدیریت محتوای وردپرس (WordPress) با زبان برنامه نویسی php نوشته شده است، نیاز به یک کنترل پنل لینوکسی برای اجرا دارد. در این آموزش از بلاگ میزبان نت بصورت کاملا تصویری آموزش نصب وردپرس را روی هاست سی پنل را بررسی خواهیم کرد.
1. دانلود آخرین نسخه وردپرس
اولین اطلاعاتی که بعد از خرید یک هاست به شما داده می شود، اطلاعات ورود به سی پنل می باشد. برای نصب وردپرس روی هاست سی پنل، ابتدا باید فایل آخرین نسخه وردپرس را از سایت معتبر WordPress.org دانلود نمایید.
دانلود وردپرسدانلود وردپرس فارسی
2. آپلود وردپرس روی هاست
بعد از دانلود فایل وردپرس باید وارد سی پنل شوید. طبق آموزش مقدماتی سی پنل، وارد ناحیه کاربری خود شوید. در بخش Files گزینه File Manager را انتخاب نمایید. و از طریق پوشه public_html وارد روت اصلی هاست خود شوید.
در روت اصلی هاست فایل ZIP. که دانلود کرده اید را بارگذاری و آپلود کنید. زمانی که آپلود فایل به اتمام رسید به آدرس قبلی بازگشته و با راست کلیک کردن روی فایل وردپرس، محتویات پوشه را Extract نمایید.
اگر فایل هارو مشاهده نمیکنید، کافیست از Toolbar بالایی گزینه Reload را بزنید تا صفحه رفرش شود.
3. بازگرداندن فایل های وردپرس در پوشه اصلی هاست
از آن جهت که فایل های وردپرس درون پوشه ای به اسم WordPress موجود می باشند، برای دسترسی راحت تر باید محتویات این پوشه را به دایرکتوری اصلی هاست برگردانیم. پس ابتدا وارد پوشه WordPress شوید، با انتخاب گزینه Select All از نوار ابزار بالا، همه فایل هارو انتخاب نمایید. سپس گزینه Move File را از نوار ابزار انتخاب و از مسیر “/public_html/yourdirectoryname/wordpress” ، کلمه wordpress را حذف کنید. و در نهایت فایل ها را تماما منتقل کنید به روت اصلی هاست.
۴. ساخت دیتابیس در سی پنل
وردپرس برای اجرا کردن دستورهای خود نیاز نیاز به یک دیتابیس دارد. در این روش از نصب وردپرس روی هاست سی پنل، شما باید بصورت دستی دیتابیس را بسازید. پس در صفحه اصلی سی پنل هاست خود در قسمت DATABASES گزینه MySQL Database Wizard را انتخاب کنید.
در این قسمت باید برای دیتابیس خود اسم، نام کاربری و پسورد انتخاب کنید. در صفحه اول یک اسم تحت دامنه اصلی هاست انتخاب و گزینه Next Step را بزنید.
سپس برای اتصال به آن یک نام کاربری و پسورد مشخص کنید. پیشنهاد میشود برای امنیت بیشتر از Password Generator سی پنل برای انتخاب نام عبور استفاده کنید. دکمه Create User را انتخاب کنید.
در صفحه بعد سطح دسترسی های وردپرس برای این دیتابیس را باید تعیین نمایید. تمامی دسترسی ها را باز بگذارید تا در آینده دچار مشکل نشوید. برای این کار گزینه All Privileges باید انتخاب شود.
در آخر با زدن گزینه Next Step دیتابیس شما ساخته شده و آماده پردازش است. اطلاعات نمایش داده شده شامل اسم، نام کاربری و پسورد آن را نزد خود نگه دارید.
5. تغییر فایل wp-config.php با اطلاعات دیتابیس وردپرس
حال باید به فایل اصلی هاست (public_html) یعنی جایی که محتویات فولدر WordPress را قرار دادیم، برویم.
روی فایل wp-config.php کلیک کرده و از نوار ابزار بالا گزینه Edit را انتخاب کنید. در پنجره باز شده گزینه Edit را بزنید تا فایل php. باز شود.
بین کدهای موجود عبارت define(‘DB_NAME‘, ‘database_name_here‘) را یافته و به جای عبارت database_name_here اسم دیتابیس خود را قرار دهید.
در خط های بعدی نام کاربری و پسورد متصل به دیتابیس را به ترتیب به جای username_here و password_here قرار دهید:
“define(‘DB_USER‘, ‘username_here‘);”
“define(‘DB_PASSWORD‘, ‘password_here‘);”
در نهایت با انتخاب گزینه Save Changes تغییرات را ذخیره و پنجره Editor را ببندید.
توجه داشته باشید که می توانید به جای تنظیمات مرحله ۵، مستقیما وارد مرحله ۶ نصب وردپرس شوید.
6. نصب وردپرس روی هاست سی پنل
تبریک میگم، تا اینجا بخش عمده تنظیمات را انجام داده اید. برای نهایی سازی تنظیمات کافیست در مرورگر وارد سایت خود شوید. به طور اتوماتیک با ورود به آدرس سایت خود، مراحل نصب نهایی بارگذاری می شود. در صفحه اول زبان سایت خود را انتخاب کنید و با ما همراه باشید.
اگر در مرحله قبل مشخصات دیتابیس را وارد نکرده باشید، در این مرحله می توانید آن ها را تعریف کنید.
مشخصات دیتابیس و نام کاربری متصل به آن را مانند تصویر بالا وارد کنید. در فیلد میزبان پایگاه داده خود، عبارت localhost و در فیلد آخر یک پیشوند اختیاری برای جدول های دیتابیس انتخاب نمایید.
و وارد مرحله بعد شوید. اگر اطلاعات را به درستی وارد کرده باشید، پنجره تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد.
در صفحه آخر برای پیشخوان وردپرس و سایت خود مشخصات را وارد نمایید و وردپرس را راه اندازی کنید.
نکته: اگر سایت شما همچنان آماده ایندکس شدن توسط موتورهای جستجو نیست، تیک نمایش به موتورهای جستجو را بزنید. اینجوری موتورهای جستجو تا زمانی که شما مشخص نکرده اید شما را شناسایی نمی کنند.
تبریک شما سایت خود را راه اندازی کردید. اگر در هر مرحله از نصب وردپرس روی هاست سی پنل مشکلی پیش آمد، از طریق قسمت نظرات سوالات خود را از ما بپرسید.